Айкидо лого
Страница за айкидо техники 1 |Айкидо техники 2 |Айкидо техники 3 |Айкидо техники 4 |Айкидо техники 5 |
Филми за Страница за айкидо техники 1 |Филми за айкидо техники страница 2 |Филми за айкидо техники страница 3 |Филми за айкидо техники страница 4 |Филми за айкидо техники страница 5 |

 
Айкидо начални техАйкидо начални техники Мунетски Мунетски У


Айкидо начални техАйкидо начални техники Мунетски Мунетски Уширо Текуби Тори К айкидо, Мунетски, Уширо, Текуби, Тори, Котагаеши , техники

Това филмче представя Айкидо начални техники Мунетски Уширо Текуби Тори Котагаеши. Айкидо майстора преподава тази техника като за начинаещи, бавно и полека. Разбираемо и полезно филмче. Тук ще се постарая да набавя цялата серия от тези клипчета.

Надявам се това филмче за Айкидо начални техники Мунетски Уширо Текуби Тори Котагаеши да ви е от полза.айкидо Мунетски Уширо Текуби Тори Котагаеши техники

Айкидо начални техники Мунетски Кокио наге


Айкидо начални техники Мунетски Кокио наге айкидо, Кокио, наге, техники

Това филмче представя Айкидо начални техники Мунетски Кокио наге. Айкидо майстора обяснява чудесно и на забавен кадър как се прави тази техника Кокио наге.

Надявам се това филмче за Айкидо начални техники Мунетски Кокио наге да ви е от полза.айкидо Кокио наге техники

Айкидо начални техники Мунетски Котаегаеши


Айкидо начални техники Мунетски Котаегаеши айкидо, котагаеши, техники

Това филмче представя Айкидо начални техники Мунетски Котаегаеши. Преподавателя чудесно обяснява движенията във тази техника на Айкидо.
Надявам се това филмче за да ви е от полза.айкидо котагаеши техники

 

Айкидо първи стъпки

От много време се опитвам да намеря правилният спорт за мен. Мога да кажа за себе си, че съм спортна натура и макар ежедневието ми да е свързано със работа на бюро, гледам да компенсирам това заседяване с някъкъв вид спорт. Изредил съм доста спортове и бойни изкуства във моята спортна кариера, но мисля, че нищо не ме е грабвало такак както ме грабна Айкидо. Първият ми урок по Айкидо беше да си призная само гледане, но дори и това е много слаба дума да опише възхищението, с което гледах демонстрацията на това прекрасно бойно изкуство. В айкидо както казва сенсей се очертават Спирали, там мекотата побеждава твърдостта, разбира се аз това го разбрах на много по-късен етап. Първото нещо, което видях в Айкидо бяха паданията или за да съм по-точен липсата на падания. Това ме удиви, защото един айкидоко с кафяв или черен колан наистина пада със страхотна мекота, даже мога да твърдя със сигурност, че Не пада. Просо човекът върху, който е приложена техниката на Айкидо докосва земята превърта се и се изправя в бойна стойка, аз такова чудо не съм виждал. В джудото пляскат по татамито за да умекотят удъра в земята, в айкидо това пляскане се чува изключително рядко. Все пак прародителя на Айкидо е Джудото, нали?
Това бойно изкуство със сигурност произлиза от Япония. Това си проличава по безбройните поклони, които се правят. Това донякъде е стряскащо във това бойно изкуство, просто не знаеш на кой и кога да се поклониш. Поздравите и обръщенията в Айкидо са на Японски език и са леко казани объркващи за начинаещите в това бойно изкуство хора. И въпреки това ако си отдаден тези езикови бариери не е чак такъв голям проблем. Сенсей и Семпаите няма да ти извадят душата ако не споменеш нещо както трябва.